Synvillor

Sjukt taggad på fotbollsträning ikväll, efter en veckas förkylning. Men så va det ingen träning, snacka om besvikelse.
Saker som leder till det andra. Som leder till en sökning på sr.se, som leder till upptäckten av en 4 timmar gammal låt. Slumpen är cool och oförståbar. Eller så är det bara jag som är jättejättebra på att hitta sånt jag letar efter..


Det är skottdagen idag. Alltså, dagen då snön skottas bort för gott. För imorgon är det vårmånad. Tjuvstartade lite idag med att efter-skolan-steka på Klockberget med klassisar.

- Det kommer rök ur skorstenen.
- Nej, det är synvilla.
- DU BOR I EN SYNVILLA!

Skulle nog vara najsigare att bo i ett luftslott än i en synvilla.

Subskrajba!

Kram
Frida


Be anyone

Efter idrotten: Köpa häst? Mange bjuder!
Resten av dagen: And now I'm a landshark. I'm a landshark.

Måndag och minusgrader. Jag som trodde det var vår. Vi har vår i luften, var har ni er?
Donkeyboy är bra.Kram
Frida


From now on

Försöker andas. Men svårt när det finns en massa ospecifierat i näsgångarna. Men när solen lyser och lunchen består av lyxmat (bea och oxfilé) och efterrätten Chokladbiskvin III väntar så kan det inte var härligare. Även om det är söndag. Söndag inte bara sportlovsslutångest. Det betyder Äkta människor kl 21.00 och nästan måndagssovmorgon.

Fisken på disken, sa de i Skavlan. Korten på bordet, säger jag. Norrmännen är miljöskadade. De fiskar för mycket, köper för mycket fisk och äter för mycket fisk. Fattas bara att de skakar hand med en och gör döda fisken.

Mellolåtarna har kommit upp på spottan (fett bra smeknamn, Tove). Jag är officiellt spotifyberoende.

Google Maps gatuvy har fångat mycket fint på bild. Kolla läget här.Gurkan <3
Checka kanalen, den är tung aboo! Råggywood

Kram
Frida


Feat off the ground

Jobbar förfullt med att skriva de bästa ansökningsmailen.
Tummis är ett gulligt ord. När jag blir vuxen kommer säker alla finniga små tonåringar tycka jag är gammal som säger "Tummis på det!".
Ligger efter i musikväg. Två nya album (Ett fel närmare rätt och Album) på en vecka är mer än vad öronen klarar. Får se till att gasa på lite.

Verkar som att jag är bra på körteori. Två av fyra faser klara. Go yo schmoyoho! (länken är helt taget ur sitt sammanhang).
Varit på ansiktbehandling. Fett najs!


Jobbigt när huliganerna kastar artonårstårtor på mig.

Kram
Frida


Kroppppp

Gått och blivit fökyld. Inte så kul. Fullt med bomull i huvudet och taggtråd i halsen, så ingen idé att skriva mer.


Foten funkar helt okej.

 
Epic! Ja, Björnstammen levererar men det är inte det jag syftar på. Gromers huvud och Panda Da Pandas överkropp bildar en Frankenstein. Slumpen är cool.

Kram
Frida


Ett fel närmare rätt

Borde plugga, eller åtminstone öppna en skolbok. Men nej, jag är upptagen av att vända på dygnet.
Jag lämnar en mycket effektiv dag bakom mig. Gjort allt som jag borde göra, så som fixa bankdosa och telefonbank (vuxenpoäng), luktat på min nytvättade jacka (som jag tvättat själv (vuxenpoäng)) och varit på riskettan och samtalat förståndigt om droger (vuxenpoäng). Rullator nästa!

Att word rättstavar alla ord gör mig handikappad. Snart kan jag inte stava alls. Får anställa en litan smurf som rödmarkerar orden.
Lyssnar på Björnstammens nya. Har aldrig hört något liknande, jag är imponerad.


Begåvad

Kram
Frida


Fyra dagar

Firad i dagarna fyra. 9 chokladbiskvier, en halv tårta och en fjärdedels tårta kvar. Kom hit om du är hungrig.
Dagen med stort d kom tillslut. Hade tänkt att det skulle bli en chillig dag, men nejdå! Fick ett mystiskt kort på posten och cyklade iväg på skattjakt. Fett spännande! Väl hemma igen kom kära farmor och Jawwe på besök. Kvällen spenderades sedan på Rhodos med Sara, Tove och Sandra. Mysimys. Halloncider ftw! Födelsedagen avslutades hemma hos Jawwe.

Tränade fotboll idag! Yey! Min fot börjar bli glad igen.
Skrivit CV och personliga brev. Kirra sommarjobb är ett jobb i sig...

Imorgon släpper Den Svenska Björnstammen sin debutskiva. Jag är t-t-taggad! Men mer pepp på Gromers debutskiva, som släpps på fredag, T-T-TAGGAD.
Mystiskt kort

Kram
Frida


Allt fint

Blivit firad som bara den! Sportlovet inleddes med överraskningsfirande med Maya och Elena. Snacka om att jag blev lurad. Fick finaste fotoboken och godaste apelsintårtan. JAG ÄLSKAR ER! Somnade halv 10 i soffan, så sjukt social.
Traskade upp på Kråkberget (och inte Klockberget) på lördagseftermiddagen. Lekte pyroman och grillade bananer med choklad i under pågående snöstorm. Nio tappra själar trotsar vintern. Sedan tacostillverkning och mello. Ranelid upprör. Mycket babbel, prat och tjattrande. JAG ÄLSKAR ER!
Upp och hoppa! Iväg mot okänd destination med familjen och respektive kärlekande. Hamnade i Norrköping på Visualiseringscenter C. Diverse häffa prylar och mini-cosmonova i 3D, oslagbart häftigt! Middag på O'Learys och presentöppning. Och lite tårta på det. Ingen kan stoppa mig när jag bara rullar fram.. Men, JAG ÄLSKAR ER!


Och på tal om solsemester.. OMGWTFLOL jag dör!

Kram
Frida


LANDSHARK

Hanna gjorde landshark (se föregående dagens klipp), helt klart dagens höjdpunkt.
"The Eiffel Tower is a landmark, now it's a landshark"

Kan inte låta bli att le när jag sitter och skriver uppsats och solen kikar in genom fönstret. Härliga sol, som vi saknat dig.
Panda Da Panda har släppt det nya på spotify. Happy!


Smått komiskt

Kram
Frida


Full(t) upp

Att knyta kängorna när snörena är blöta är inte smart. Inte om man ska ut i många minusgrader. För det blir svårt att få av sig skorna sedan.
Borde plugga spanska.. men nej. Våga vägra.

I helgen blir det fullt upp. Mys med mina bästa i morgon kväll. På lördag blire grillning, taco och mello. På söndag händer det något som jag inte vet vad det är, spännande. Iallafall middag med familjen.
Och på måndag fyller jag år. Lite komiskt att jag planerat alla dagar fram till min födelsedag, men inte vad jag ska göra just den dagen. Låter det oväntade och oplanderade inträffa.


Avlider.


Pandan gör det igen.

Kram
Frida


(_)

Glömde att berätta en fett viktig sak. Institutet har börjat igen! Lyssna här.
Annars slöar jag. Men ikväll blir det äntligen fotbollsträning.

Kram
Frida


Femsexåtta

När jag får ett sms som börjar med "Hej!" kan jag inte låta bli att tycka det är gulligt. Hälsningsfraser borde användas mer.
Skolböcker som väger mer än en liten tax borde förbjudas, typ svenskaböckerna. För att flytta dom behövs en lyftkran och en lastbil.
Jag vill träna men min fucking fot gör ont. Så jag ligger, sitter och går runt i en lägenhet.
Funderar på vilken festival jag ska åka på. P&L är precis när vi ska fira mamma, så blir nog ingen fred och kärlek i år. Men som tur är finns det massa andra festivaler. Urban Cone, Albin Gromer och Den Svenska Björnstammen skulle vara kul att se. I så fall blir det Siesta.
Fem kvar till sportlov. Sex kvar till Fridadag. Åtta kvar till arton.

Osammanhängande svammel är jag ofantligt bra på att pula ihop.Kram
Frida


Fallskärm

Någon måste ha svurit en förbannelse över mig. Näst intill varje gång jag är på damrummet är toalettpappret slut, och jag måste byta rulle. Detta händer inte bara hemma, utan även i skolan och på andra offentliga toaletter. Känner att jag gör samhället en stor tjänst.

Körde risktvåan igår. Fett kul. Snurrade några varv. Vad ni än gör, skaffa aldrig en bil med bakhjulsdrift.
Kvällen förbrukades hemma hos Elena tillsammans med Maya. Mys, fejkcollege och "Crazy, Stupid, Love" (som för övrigt var sjukt bra). Inte så förutsägbar som sådana filmer brukar vara.

Går på stan med Elena. Blir bortskämd av päronen och får nya svarta jeans.
Äter mörk, mörk choklad. Integraschon, vettu!
Gentlemannen är i söder och tävlar. Heja! Eller så kan du bara komma hem.

Mello ikväll! Ulrik Munther till final, kan man nästan lova.
Kramar min spanskabok och hoppas på det bästa.


I am a volcano


Timbuktu, Oskar Linnros och Albin Gromer. Kan ju inte bli bättre. Fallskärm.

Kram
Frida


Fina, fula

Jag vill flytta nu. Jag vill pimpa mitt nya rum. Till exempel genom att sätta upp bilder på sånt/sådana jag gillar. Det kommer bli så jäla najs. Åh, vad jag längtar. Har letat och letat i mina virtuella mappar. Hittat många fina, fula och knasiga foton. Usch så man såg ut, haha. Inser att jag gått och blivit gammal. Om elva dagar, BAM!

Halkkörning imorgon, spännande. Speciellt eftersom jag inte suttit vid ratten på två veckor pga. att min kopplingsfot gör ont. Men det ordnar sig.

- Här är ditt namn!... Nu är det inte det!


Om du klarar att hålla dig för skratt har du dålig humor.

Kram
Frida


'til I say so

Slutade halv två. Var hemma klockan fyra. Då frågar man sig hur kan det komma sig. Det är resultatet av en tajt matteplanering. Tack Matte D. Dessa två och en halv timme innehöll ganska mycket som inte alls har med matte att göra, bl.a. kladdkakesucktande, ett rån, bananätning med sked, prisande av mörk choklad och en intressant och spontan bussdiskussion om det nya betygssystemet.

250 poäng. Ja, jag känner mig rik, ty de flesta endast har 200 poäng valbarhet kvar, LML. Men vad ska man välja? Matte E (50p) är spikad. Spanska steg 5 (100p)? Om du frågat mig för en vecka sen skulle jag absolut sagt nej. Men helt plötsligt är spanskan kul igen (tror roligheten skiftar med mitt humör). I trean kommer jag vara glad hela tiden, så spanskan kommer alltså vara kul. Dessutom är det ingen ny grammatik alls. Så spanska blire!

Men 100 poäng tvekan återstår. Kemi breddning, Idrott och hälsa B eller Psykologi A och B? Vi som överlever får se (a.k.a den som lever får se).


För att Gromer släpper sin platta på fredag!!! Lever för.

Kram
Frida


Färgglad

1. Coldplay har släppt en ny video.
2. Fysikprovet är gjort.
3. Krossade mitt metaforiska förstoringsglas.

Mening ett, två och tre innebär total överväldigande lycka. Färgstarkt.


Fint skit.

Kram
Frida


Tickande bomb

Att böla över att fysiken är omöljig känns patetiskt. Så istället spelar jag cool, tänker positivt och skippar pluggandet. Imorgon är det jag som kör på känsla.
- Gråt inte över tappad kunskap, lilla barn

När jag tänker på att vi ska läsa Fysik B blir jag bara uppgivet frustrerad och planerna på att bygga en tidsmaskin endast för att döda Newton känns geniala. Min okärlek till ämnet fysik är obeskrivbara.

Marc (Toves fön) visade mig värsta feta appen. Så nu kan mini (min fön) också ta snygga bilder.
Att cykla hem med den lågt stående solen i ryggen och en sjukt stor fullmåne i trynet va häffa.Kram
Frida


Shake it out

Ovanligt slö helg. Gått i linne och mjukisar, för varför byta om när man bara är hemma och haltar?
Blev glad när Loreen gick vidare till final med Euphoria. Äntligen har folket fattat hur bra hon är. GÅSHUD!
Blev glad när Institutet med Karin och Jeppe hade säsongspremiär i lördags. Vetenskap och humor, en bra kompo.
Blev glad när Elena ville umgås. Apelsinjuice och mariekex är en bra söndagskombo.

Två veckor kvar till sportlov, fördelsedag och sova-till-jag-vaknar.

Kram
Frida

Euphoria

Om ni undrar var jag är så är det på Melodifestivalens sida jag hänger. FÖR IMORGON SMÄLLER DET! Jag gillar Melodifestivalen mycket, mycket. Mello med Jawwe kan ju inte bli bättre.

Dessa är med och tävlar:
1. Sean Banan – "Sean Den Förste Banan"
2. Abalone Dots – "På väg"
3. The Moniker – "I Want To Be Chris Isaak ..."
4. Afro-Dite – "The Boy Can Dance"
5. Dead by April – "Mystery"
6. Marie Serneholt – "Salt And Pepper"
7. Thorsten Flinck & Rev... – "Jag reser mig igen"
8. Loreen – "Euphoria"

Håller såklart på Loreen, hon är bäst. Förhandlyssningen bådar gott. Vad gör egentligen Sean Banan och Torsten Flinck i startfältet? Alla mina hjärnceller undrar.

Frida tipsar
Loreen och Afro-Dite till final. Sean Banan och The Moniker till andra chansen.


I förhand.

Kram
Frida


Unite!

- Sin 5x är lika med sin 4x. Tjoffs är lika med tjafs. 5x=4x+n · 360. Always ultra.
Haha, dog lite under mattelektionen. Jag tror inte Kajsa förstår hur rolig hon är. Eller så kanske det bara är jag som har bra humor.

Woho. Jag kan nästan gå normalt igen. Det är faktiskt inte så kul när tanter rejsar förbi mig med sina rullatoren. Känner mig lite som en halt liten gumma.


Go bananas!

Kram
Frida

Kom igång jao

Tanken slår mig varje gång. När jag väl kommit igång med en till synes urtråkig skoluppgift (främst analyser, diskussioner och rapporter) märker jag att den egentligen är häffaintressant. Okej, jag erkänner, ibland kan de vara lite kul också. Detta har inte hänt 2-3 gånger, nej. Det händer varje gång! Så jag önskar att ni framtida oskriva analyser/diskussioner/rapporter skulle skrika "- Kom igång nu, jao!!". Jag skulle lyssna och slippa att skjuta upp och tänka på denna till synes urtråkiga skoluppgift som egentligen är häffanajs. Ibland är man inte riktigt klok.

Annars då? (Jag gillar Saras fråga)
Annars smutsar jag bara ner en vit strumpa i taget. Min strumpbackup i lådan kommer alltså räcka dubbelt så länge. Enkel matematik.
Annars pallar jag inte lägga ner mer tid på detta inlägg, eftersom jag vill skriva en jättefin diskussion om min hälsa.Kram och tjohej i prutten
Frida