Kallsup i duschen

27 december och någon sa att det var fredag. Jag tänkte "okej, det var visst fredag igen". Dagarna går i varandra och det jag gör mest är att vänta. Väntar på att planet ska lyfta mot Teneriffa. Jag behöver lite värme och inte snålblåst och 4 plusgrader. Jag behöver lite tid under vattnet inte kallsup i duschen. Jag behöver lite nya vyer och inte samma asfalt där jag kan varenda spricka utantill.

Jag har varit på Arbetsförmedlingen. Det var spännande och bekräftade det mesta jag hört om denna tämlingen dysfunktionella myndighet. De var trevliga och informerande, men felet är att de knappt har några jobb att förmedla. Liksom krya.

Jag har hälsat, kramat och pratat med utflygna vänner som nu kommit hem över jul. Det är fint att bli kram-attackerad i dörren av en galopperande vän. Det är fint att andas in en väns doft för den är lika trygg som den är svår att minnas. Det är fint att få en oväntad gåva på julaftonsmorgon med ack så fina ord.

Jag har firat jul med familj och släkt. Tittade på Kalle. Åt mängder med knäck, chokladkola och chokladpraliner. På juldagen flängde vi runt som bara den. Middag på Olearys, ett stopp på St Anne bar, ett stopp hos brorsan, för att till slut hamna på Club YOLO. Japp.. Kan vi låta bli att diskutera namnet på denna krog? I alla fall, det var förhoppningsvis första och sista gången jag gick dit. Vi hade kul där, men det berodde på sällskapet och inte på krogen i fråga. 

CARPE. Så jälla pepp på att dra iväg. Inhandlade två minneskort på 32 GB  igår, så nu jällar ska det GoProas (ja, det är ett verb). Så snart blir det en ny film!

Kram
Frida

ULTIMAT CHECKLISTA

Okej, okej.
Hur har folk ens hunnit julpynta? Jag har inte ens hunnit fatta att det är jul. Det är den 14 december idag och vi är nästan halvvägs genom årets sista månad.
 
Jag har nu jobbat i 6 månader och det är 6 månader (exakt på dagen) sen jag tog studenten. Igår var min sista dag på jobbet. Så på måndag bidrar jag med en pinne till statistiken om den höga ungdomsarbetslösheten, och det med ro. Det känns faktisk bra att få andas ut ett tag. Visst kommer jag sakna jobbet och arbetskamraterna, men jag fick inte ens en sekund till att andas ut alkoholen från studentveckan och studentdagen. Men det känns som att jag har börjat nyktra till nu.
 
Med ro tar jag mig an ledigheten. Det finns ingen vad-ska-jag-göra-nu-stress, även om tri-stress antagligen kommer att infinna sig. Jag vet vad jag vill och var jag ska.
 
THE ULTIMATE LIFE CHECKLISTA:
1. Gå till Arbetsförmedlingen på måndag, skriva in mig och söka ströjobb.
2. Fira jul.
3. Åka till Teneriffa över nyår.
4. Ströjobba.
5. DYKVOLONTÄRJOBBA I  BELIZE I 6 VECKOR (het länk)
6. Vara pank.
7. Jobba hela våren/sommaren.
8. Bråvalla + tågluff med luffarvänner
9. Plugga Marin Vetenskap på Götebors Universitet.
 
Det är inte svårare än så.
 
Vaktade brorsans och hans flickväns kisse. Så söt.
 
Kram
Frida