Betting

Mot alla odds. Det kan man se.

Kram
Frida


Jorden går under

Stackars lilla fot. Tog en tur till vårdcentralen, åkte rullstol och röntgade. Inget brutet, utan bara en rejäl stukning (jippie). Kul att man varken kan gå eller övningköra nu då.
Annars har jag spenderat mestadelen av dagen i sängen med datorn i knät.

Det var första gången i somras som jag åt jordnötringar. Jordnötsringar kommer alltid att påminna om år 2011.
Jag tror det är de galopperande trummorna som fångar mig. "Vårens första dag" och "Gryningspyromanen" kommer alltid vara fina.
Och Moa Lignell kan helt enkelt inte vara annat än bra.

Kram
Frida


Guccamolle

Eftermiddagen, kvällen och natten spenderades hos Sara i Björnlunda. Tacotillverkning, godaste guccamollen, mest snö (i prutten) och bästaste vännerna. Jag gillar oss.

Hemma halv 1. Upp 5 timmar senare. Tagga Gästabudsbollen 2012. Vann de tre första gruppspelsmatcherna, sedan en oavgjord. Trampade snett i semifinalen, så ligger nu med lindad fot i högläge. Ingen fest för mig, nej. Desstuom förlorade vi i sudden death, bajs.

Men nu är iaf godisleveransen (a.k.a Klara) på väg. Ska tröstäta och tycka synd om mig själv..


Svt.se skriver så det ryker.


Hej suddiga vänner.Kram
Frida


Åttio procent

Äntligen klar med fucking dramauppgiften. Trött och vresig, känner mig som en gammal gumma när jag inte får mina värdefulla timmar med sömn. Förlåt till er som blivit drabbade.

På tal om att alla hot och förbannanden över den nya profilsidan på facebook, tidslinjen (som för övrigt låter helt fjantfjant på svenska, timelint ftw). Någon smart person sa någon gång "Innan en reform är genomförd är 80 % av befolkningen emot. När reformen väl är genomförd är 80 % för reformen." Känns som att detta går att överföra på profilsideuppdateringar. Kommer mer än väl ihåg att denna diskussion även var het förra gången profilsidan fräschades upp. Facebookkonservatister är underhållande.

Råkade ut för något hemskt idag. Ät aldrig chokladbiskvier på Princess! Satt och fikade med Jawid och tog en tugga av biskvin. OMG. Smörkrämen inuti var vit! VIT! Den ska vara brun och smaka choklad. Fml. 

Laleh är vacker.


Vad säger man när det snöar väldigt mycket?
- Det spösnöar.
- Snön står som spön i backen.
- Snön bara öser ner.

Kram
Frida

Ge mig

Ge mig kalla sommarnätter som skulle kallats varma om det varit vinter. Ge mig brunrödbrända ansikten som flagar bort. Ge mig irriterande myggor som surrar i öronen just när man ska sova. Ge mig en sol som aldrig tycks gå ner, utan som bara vänder vid horisonten. Ge mig skillnaden mellan sommarvärmen och den kylade svalkan inne i mataffären. Ge mig smutsiga fotsulor och kottar som ligger exakt där man sätter fötterna. Ge mig fina svettfläckar i ryggslutet på ett grått linne. Ge mig bara lite.

Har precis börjat uppladdningen inför årets Melodifestival. Inte långt kvar nu.

Kram
Frida


(Din reaktion)

I söndags började en ny, häftig serie på tv (Wow, vilken då?). Det är en svensk serie och sänds på svt1, söndagar klockan 21.00 (Aha..). Känner att många nu tappade intresset. Men! Detta är något utöver det vanliga, så snälla, ge den en chans. Offra 20 minuter av din dyrbara tid och sen är du fast (Nähe? Vänta måste bara googla. Sa du vad serien hette? ) Äkta människor. De två första avsnitten finns här.

Besvikelsen när klassen upptäcker att bästaste, häffaste schemat ska läggas om går nästan att ta på.
Annars har dagen varit ovanligt effektiv och kramig. Hugs ftw.


Random

Kram
Frida


Aderton

Idag blev jag 17 år och 11 månader. Ingen sa grattis. Blev istället puttad ner i årets första snö, haha.
Funderar på vad man ska fördjupa sig i under breddningskursen i Biologi. Det lutar nog åt att "stänga" av ett sinne eller att mäta vattenkvalité på diverse ställen. Ja, det är sånt vi naturare ägnar oss åt.

En månad kvar och sen blir jag 18 år, gammal och gaggig. När man är vuxen är man ansvarsfull och hjälper små barn. Man kan också göra precis vad man känner för (fast man får då ta konsekvenserna).
Nej, att innehava anno aderton är inget man med blotta ögat ser.

Osammanhängande och jag vill sova. 17 år och 11 månader i ett apelsinskal.

Kram
Frida

P3uss

Kanske borde ta och borsta tänderna. Eller nje, palla.
Igår var det P3 guldgalan, sjukt bra. Tre artister premiärspelade nya låtar. Hängde hos Jawid och somnade efter midnatt. Puss.
Upptäckte att Lalehs nya album försläppts på spotify. Jag dör lite, av lycka.

Laleh - Sjung
Markus Krunegård - Everybody hurts
Fibes, Oh Fibes! - Apex of the sun

För mycket spotify och för lite pluggande. Men jag är iallafall glad.Kram
Frida


Byrålåda, tack

Konstigt att jag inte sett filmen "Jalla! Jalla!" tidigare. Den var fett bra. Tappade hollyday-dippsås på onepiecen, toppen! Den var iallafall god. Klara kladdade sedan också ner sig. Oftast är rättvisa bra.

Hann knappt vakna idag innan det var dags för MMA. Trivs mycket bra med att träna barfota. Inga skavsår och inga blåsor. Fötterna demonstrerar, fötterna har fått nog etc. Barfotasporter a.k.a. kampsporter är häffa. Vill och ska börja med det när jag hittar lite extratid i min byrålåda. Jag har inga byrålådor.

Sitter hos Elena och "pluggar". Jo, ja. Jag har skrivit lite iaf.

 - Är du inte riktigt klok?! Ringer du mig på jobbet nu också? Tänk om det hade varit nån hemma. Då hade du verkligen gjort mig en snygg tjänst.
Jag undrar hur länge replikerna från vår lilla dialog på dramat kommer sitta kvar i skallen.

Kram
Frida


Guldgala

Slutade tidigare från dramat, eftersom det var sista lektionen. Gick och fikade utan pengar på Mekka, tillsammans med Klara och Samia. Chokladbiskvier är det ultimat maxade bakverket.
Nästa vecka och alla veckor fram till sommaren är det vårtermin. Nya kurser och jag undrar var om vintern är. Den har kanske gått i ide.

Glöm inte att lyssna på P3 Guld-galan kl 20.03 i p3 imorgon, eftersänds på tv kl 21. Varför lyssna och titta? Jo, för att Salem är programledare. För att Laleh, Maggio och massa andra bra artister spelar live. För att Markus Krunegård premiärspelar sin nya singel. De tre största anledningarna.

Coldplay - 'Paradise' by Shynola from Shynola on Vimeo.

Kram
Frida


Moamoa

Plugga körteori istället för svenska, idrott, engelska och spanska? Ja.
Nervryckning i armen igår. Idag sitter rycket i fingret. Det börjar gå mig på nerverna (hihi).

Hade körlektion. Blev nästan omkullbabblad. Niklas pratade 45 min i sträck, utan paus!! Skillat.


Snart, snart, snart!

En annan bra låt. Hela låten, den här gången. Animal

Kram
Frida

Marshmallows!

Livet går snabbt när man har roligt. När man har roligt skrattar man ofta. Om man skrattar för länge kan man till slut inte andas. Det är nog det roligaste sättet att dö på.

Testade brasiliansk jujutsu med Klara idag. Fett kul, för det va ganska likt judo. Får se hur det blir.. Imorgon står det taekwondo och sedan fotboll på schemat.

Mjölkpaket kan vara underbart underhållande.


Kram
Frida

Återkomsten

Denna dag blev lite överdödande. Är sjukt trött. Gjorde och hann med allt som måste göras idag, allt som måste göras andra dagar och dessutom lite andra saker som man kan göra vilken dag som helst. Träningsvärk i hjärnan, ja.

Myser i "Onepiece part II - återkomsten". Ja, har alltså flyttat in i min piece som äntligen kom idag. Hel och i en storlek mindre, sitter som en smäck!Meningslösa sajter som gör livet roligare

Kram
Frida

Allt viktigt

Slumpen, otänkbara sammanträffanden, ödet. Kalla det vad du vill, men det är så jävla coolt. Hur stor är chansen? Oftast väldigt liten, men ändå händer det. Jag ryser och förundras över sånt vi inte förstår. På med mindfuckmössan.

Fredagen spenderades hos Elena tillsammans med henne och Maya. Planerade det artonde året på jorden och såg på film. Bättre blir det inte.
Igår kväll var det pizzakväll hos Klara med trevligt folk. Kan ärligt säga att det var den godaste pizzan i år. Galenpanna, Rappa Kalja och babbel. Fint. Sov hos han den finaste. Ibland vill jag bara stanna tiden.

FÖRRESTEN! Boka in 20 februari i din kalender. Då det händer. VIKTIGT!

- Annars då?
Bygger spotifylistor och erkänner för mig själv att jag skulle bryta ihop om alla mina listor försvann. Pinsamt.
I vissa situationer skulle det vara bättre att ha en arm istället för två. Men oftast är det bra som det är.
Gillar inte att skolan tar så mycket av min tid. Det finns så mycket annat.

En oväntat bra låt Blackout

Kram
Frida


Ge mig blåmärket

Trodde jag skulle ha värsta blåmärket på foten idag. Blev stämplad med fotbollsskor på träningen igår. Snacka om besvikelsen imorse. Man kan bara ana en liten, liten brun fläck på foten. Konstigt, för det gör sjukt ont. För övrigt var det första uteträningen i år. Jag gillar att springa runt på fruset plastgräs, jaga boll och andas minusgrader.

Idag är det fredagen den trettonde och jag har inte haft ovanligt mycket otur. Det enda jag kan komma att tänka på är att min cykel hade valt att någon gång under dagen lägga sig ner.

Varför blir människor så arga på diverse elektroniska apparater när de inte fungerar som de vill att de ska göra? Tänk på hur ofta de fungerar. Stackars apparater som inte får någon uppskattning.


Stört rolig tjej

Kram
Frida


Genom eld.. och vatten

Jag har skrivit detta förut. Men måste bara skriva det igen. Att cykla hem i spöregn är ganska jobbigt, men på något sätt härligt. Sjöblöt, dyngsur och genomvåt.

Melodifestivalen börjar snart! Rättare sagt den 4:e februari. Jag är alltid lika taggad varje år. Jag älskar verkligen allt som har med festivalen att göra. Detta år är det dessutom tre stycken häffaintressanta programledare, Gina Dirawi, Sarah Dawn Finer och Helena Bergström. Spännande! Hoppas Khadidje och Bettan får vara med lite.


Gammal låt och gamla minnen. (Oskar Linnros snodde titeln)

Låten jag älskar:
Tröjan du hatar

Kram
Frida


Röran som upprör

Coldplay på låg volym är häffanajs som pluggmusik. Just nu lyssnar jag inte på Coldplay.
På tal om ingenting så är jag världsbäst (enligt mig själv) på vägmärken.

Någon spelar mig ett spratt. I matsalen såg jag den lilla griffeltavleskylten från långt håll, som sa "Tonfisksallad" och glädjen sköljde över mig. Men NEEEJ! Skålen var näst intill tom. Fick skrapa ut det lilla, lilla som var kvar. Om jag skulle bara skulle få prata en enda dag i år, så skulle jag välja idag. Gick och frågade om de hade mer. JAA!! Det fanns alltså mer. Helt klart dagens höjdpunkt, om inte årets höjdpunkt hittills.
Kom på en fin slogan (tänk er en överdrivet mörk mansreklamsröst som säger det):
Tonfisk - lycka i den mest koncentrerade formen
Eller nej, den va inte så bra.

Den här, den är där emot bra.


Kram
Frida


Godtyckligt snack

Tankar och idéer tycks alltid vara bättre än vad dom är när det är natt. Tror att ljuset förstör lite. Har i halvdvala hittat på bästa leken, roligaste aktiviteten, räddat halva världen, bestämt mig för att börja spela badminton och andra sporter. Jag borde vara ett nattdjur. Ljuset förstör verkligen. Ändå vill jag ha sommar.

Ropar MUFFINS! Men dom svarar inte. Tur att det finns knäckebröd!

En, två, tre, fyra vänner på min handled.

Kram
Frida


Rutiner rules

Snacka om rivstart. Känns som det aldrig ens varit lov. Jag tycker det är skönt att komma igen, med samma gamla rutiner. Det är bra med bra vanor och rutiner. Jag känner lugn och trygghet, mys.

"Ska man göra något, ska man göra det ordentligt"
Orden ovan är mig i ett nötskal. Att göra något halvdant finns inte. Även om jag försöker slarva fixar mitt undermedvetna till det på något konstigt sätt. Lite läskigt, faktiskt. Men oftast är det bara positivt.

Allt eller inget
100 eller 0
På eller av

Kjell #5000 <3

Kram
Frida


Åttio procent lov

Tjillivippen! Imorgon är det skola igen. Som vi alla har längtat, not. Om två veckor får vi nytt schema, gamla kurser slutar och nya kurser börjar. Det är alltid kul när det händer något i denna förutsägbara värld. Ny engelskalärare får vi också och hoppet om ett mvg i Engelska B har tänts. Men anstränga mig kommer jag inte, nej, nej. Kom på att jag inte behöver ha mvg i allt. Tänkte försöka chilla mig igenom denna termin så mycket som jag bara kan. Passar fett bra att vårterminen består till cirka 80% av lovdagar (källa behövs). Jag vill inte plugga. Jag vill dyka. Jag vill dyka. Jag vill dyka. 

Vaknade av söndagsgudstänsten på svt2 i morse. Jag tror att våra grannar är aningen döva, då de har högsta volym på sin televisionsapparat.
Gladiatorerna hade säsongspermiär igår. Jag har alltid gillat det programmet.Kram
Frida


Genom eld

Social dag igår, trevligt. Är glad över att jag avbokade körlektionen som jag skulle haft kl halv 10 imorgon, sovmorgon ftw!

Tittar på youtubeklipp från diverse liveframträdanden och längtar till framtiden.


Kram
Frida


Om och om

Lär mig persiska och tar täcken i sömnen. Faller om och om igen. Kör bil och hälsar på bruschan i lägenheten. Planerar de sista dagarna på jullovet och förbannar mig över att jag missat en bra låt på spotity. Stannar upp, för allt går så fort.

Att gå på bio två gånger på en vecka är inte helt fel. Såg Sherlock Holmes för nån dag sen och ikväll är det dags för The Girl with the Dragon Tattoo. Snälla, låt detta bli en vana.

En lista på de tre bästa filmerna någonsin:
1. Avatar
2. Forrest Gump
3. -återstår att se-

Kram
Frida


Överdöd

Årets första förkylning har drappat mig varför jag känner mig handlingsförlamad och förstoppad i hjärnan. Så jag trösthandlar mat och tycker synd om mig själv. Träningsvärken gör inte heller saken bättre. Överdöd (overkill) efter fotbollsträning igår (egentligen kamouflerad löpträning).

Något att se på: Kronjuvelerna
Något att lyssna på: Fredrik Lindström vinterpratar

Är för övrigt sjukt sugen på att köpa en vattentät digitalkamera.

Kram
Frida


Blått

Idag har (eller ska) jag åstadkommit mer än vad jag har gjort under hela jullovet. En sväng till stan, gratta och hänga med Karin och övningsköra. Ikväll ska jag träna. Slutsats: Jag har inte åstadkommit mycket alls under jullovet.

Ska skicka tillbaka min fina onepiece. Det har gått hål mellan benen, oops! Tur att jag får en ny.
Döpte en nyans av blå igår kväll. Facebookblå (tror ni vet hur den ser ut).
- Åh, vilken fin facebookblå tröja du har! Var har du köpt den?

Vill flytta nu. För jag vill inreda mitt rum. Jag vill ha en jordglob, en blå fåtölj (ej facebookblå), en cool väckarklocka och små random ramar med kort i (Tack Maja för bästa idén!).

Om du vill bli pepp!


Fototapet ftw! Hoppas det blir snyggt. För jag vill sova under ytan.

Kram
Frida


PEANUT BUTTER JELLY

Såg Trollkarlen från Oz hos Klara igår. Bästa filmen på länge! Synd att jag var så trött så att jag slumrade till lite. Men nu är jag verkllgen utsövd. Borde hitta på något trevligt idag.

Historien om Viva La Vida


Hepp, här får ni lite Jeppe!


<3

Kram
Frida


Då allt hände

Åkte kl 13 i lördags och hemma kl 10 i dag. För det är i Gnesta det händer.
Nyår spenderades hemma hos Askeljungarna, tillsammans med Ebba x2, Karolina, Magnus och många fler. Långbord, god mat, massa pladder, hattillverkning, fiskdräkt, marängkladd, Filipin, badstu, dansa loss, skåla pommac vid tolvslaget, slush, raketer, tranbärsjuice kl 4, mysigaste huset, täcke på täcke, pepparkaksmorgon, smällare, stora snöflingor och en hackspett. Trevligaste, roligaste och bästa nyårfirandet någonsin. Jag hade verkligen sjukt kul. Tack allihopa!

Första eftermiddagen på året låg jag och Sara i soffan och tittade på National Geografic, epic!

2011 - året då allt hände
Sloganen sammanfattar 2011 mycket bra. Känner mig så mycket äldre och mognare nu. Tror jag fattat grejen med livet. Det mesta har hänt. Men åh vad jag längtar till framtiden! Vill fylla 18, ta körkort, åka till Spanien och på skidresa, ta dykcert, njuta av (sista) sommarlovet. Suck.

En lista på årets 10 höjdpunkter (utan inbördes ordning):
1. Åkte slalom för första gången.
2. Peace & Love.
3. Dök med tuber för första gången.
4. Tjuvholmskvällar.
5. Blev kär (och inte laktosintolerant).
6. Skolavslutning i huset.
7. Alla nya vänner.
8. Flyttade.
9. Badade på julafton.
10. Nyårsfirandet.


Han heter Filipin!

Kram
Frida