Till cykeln

Cykeln är det mest episka fordonet. Att ta mig fram till fots är inte min grej, det går så sakta. Ingen fart, inget äventyr. Cyklar vår, sommar, höst, vinter. Gillar småstaden för att här går det snabbare att ta cykeln än att ta bilen. Gillar att cykla i snömodden just för att jag inte vet om jag kommer få fäste eller inte. Lite vardagsäventyr och snart är det julafton.

En lista på 5 saker som gör att jag tycker att cykla är bättre än att köra bil:
1. Jag kan aldrig få motorstopp.
2. Jag kan parkera var som helst där det finns en tom yta på ca 0,3x2,0 meter.
3. Om jag krockar med någon är det mest troligt att de överlever.
4. Jag kan titta åt alla håll utan att något är i vägen.
5. Ringklockan är grymmare än biltutan.

I fredags var det julavslutning. Begåvade människor som sjunger och spelar. Häng. Korv, julmust och kladdkaka. Kompis- och bakquiz. Ett antal youtubeklipp. Mys.

Sträckläser [bubble] av Anders de la Motte. Sista 20 sidorna i trilogin och det blir bara mindfuck igen och igen. Grym författare, dessutom. Blir ju bara bättre när han smyger in en pik till SJ om att tåget som huvudpersonen åker är försenat..
Funtar på att läsa Berättelsen om Pi, för att sedan se filmen. Trailern lockar till läsning.

Kram
Frida


Allt blev

Ett inlägg i vecka. Verkar som att det är lite så jag jobbar.
Inga mer lektioner detta år. Fett najs. Ett halvår kvar i gymnasiet och allt blev fezt.
 
Kram
Frida

Minus fjorton

Torsdag och helgkänslan har redan smugit sig på. Jag tackar och tar emot, för vem vill inte ha helg liksom? Tittade och lyssnade på ett fint luciatåg på torget idag. Spelade sedan Twister med diverse naturare och svepte avslagen och ljummen ljulmust, gott. Tove försökte för andra dagen i rad att tvinga med mig på stan. Idag lyckades hon, grattis!! Shoppade julklappar och fikade. Fasen va fezt osv.
Annars så va det ju "aj-mina-lår-gör-ont-fast-nej-nu-känner-jag-inget-längre"-kallt. Kul att gå hem i -14 celcius.

Känner att jag länkat för få (om en något) klipp av Grace. Varse.
 
Kram
Frida

Sju dagar

Pluggar järnet.. eller jag försöker iallafall att plugga. Med två veckor kvar till jullov och jag ser ljuset i tunneln. Min gröna avokadoplanta har (mot alla odds) överlevt den mörkaste tiden på året. Förhoppningsvis klarar jag då två veckor i mörkret under plugghögen.
Studentfest i onsdag. Grymt kul och fett värt.
Åh! Hankie Pankie, hennes familj och jag ska åka till Vemdalen hela sportlovet och chilla i backarna. Wiii. Jag är så taggad!! :D
Och Darin är grym.
 
Kram
Frida

Från varmt till kallt

Kabläm och så blev det vinter, snö och första advent. Från varmt till kallt.
SACO-mässan va värd. Tog kataloger och pratade med diverse intressanta personer, t.ex. en snubbe som gått ända från Stockholm till Nyköping utan att stanna (fotrace) och en tjej som volontärarbetat i Sydafrika. Vann dessutom en gossedjursmikrob, herpes. Drog hem till kusinen med Klara och Erika och träffade kissen Zingo. Åkte och träffade Tilda och hennes vänner, mys. Ut i Stockholmsnatten och springa runt halva stan. Åka hem, men inte hitta hem. Två snöänglar på det. Av med jackan och ner i sängen. Från kallt till varmt. Buss hem på morgonen. Trevligt häng.
Shoppa, shoppa, shoppa inredning inför studentfesten. Festligt, så nu peppar jag! Måste bara fixa en lämplig utklädnad..
 
Varmt
 
Kallt
Ja, det är samma plats.

Kram
Frida