Spaghetti-onsdag

Min mattebok är typ som en jobbig storebror. Jag älskar honom, men ibland vill bara slå honom så hårt jag kan och hoppa på honom.

Sommarens sista dag. Det som är bra med hösten är att Robinson och Idol börjar igen. Så...ikväll är jag försoffad!

Kram
Frida


Fint, ibland


Sommarslutspurt

Idag är det näst sista dagen på sommaren.
Skola, träning, sova. Skola, träning, sova. Så såg gårdagen och denna dag ut. Rutiner och jag gillart!
Något jag däremot inte gillar är att mitt internet i mobilen inte funkar. (Skrev föregående mening bara för att jag inte har något att skriva om, men ändå vill ge något till mina få men (o)trogna läsare).
En fråga: Kan man ha en parentes i en parents (som i föregårende mening)?

Kram
Frida


Jeppe!



Kram
Frida

Rakt på sak

Har haft en ovanligt trevlig söndag (och imorgon har jag sovmorgon!). Skogspromenad med Sandra, medan Erika sprang. Wordfeud, "riktiga" fattiga riddare och lite kortspel.

Lista på två jättebra saker som har hänt:
1. Återupptäckte bloggen 365 saker du kan göra
2. Såg att Tove Styrkes nya låt äntligen finns på Spotify

Kram
Frida


DU är ett frö

Jag är duktig som bakar nyttigt knäckebröd och inte äter godis. Fick receptet av bästa Julia.

Godaste knäcket
2 dl ljummet vatten
½ dl rapsolja

2 dl vetemjöl
1 dl solroskärnor
½ dl pumpafrön
½ dl linfrön
½ dl sesamfrön
½ tsk salt
1 krm bakpulver

Blanda ihop allt!
150 grader varmluft i 45-50 min
eller vanlig ugn 175 grader i 20-30 min

Kram
Frida

Nybokslukt

Det typ sämsta med att börja skolan är att man bilr sjuk. För mycket folk och bakterier på samma plats samtidigt. Så nu sitter jag här med tjock hals och berövad på mitt luktsinne. Typiskt.

Det typ bästa med att börja skolan är alla nya böcker. Nya, fräsha, fina, färgglada och rektangulära. Framför allt luktar de så gott! Älskar nybokslukten!! Sniff, sniff. Snörvel, snörvel.

Kram
Frida


Känns som att spanskan kommer bli roligaste kursen


Fiser randigt

Kände för att fixa en randig bakgrund. Och jag gört! Passade samtidigt på att fixa strulet med kommentarerna. Gick tydligen inte att kommentera mina intressanta inlägg. Stackars läsare! Nu funkar det, testa själv :)

Nu är det helg och jag har planerat att dega 24/7. Måste återhämta mig från sommarens (ja, det är fortfarande sommar) två jobbigaste skoldagar. Slutatde halv 2 idag. Landade i soffan hemma hos Erika med film, grönsaker och beadipp. Passade dessutom på att ta en kort och ofrivillig powernap.. trött tjej.

En låt om svältkatastrofen på Afrikas horn
Kedjan - Ringar på vattnet

Kram
Frida


Skolprat

Första dagen med riktiga lektioner. Fick läsårets först läxa, YEY!
Är så sjukt nöjd över nya schemat. Min största önskan var att få sovmorgon på måndagen. Och så fick jag det!! Kommer ihåg första terminen i ettan när man kunde sova ut alla måndagar, underbart. Så, kommer bli skita skönt (ser nästan fram emot måndag). Slutar runt halv 2 på både onsdagar och torsdagar, chilligt.

Imorgon är det dop på g. Johannas telefon ska döpas. Tror jag officiellt kan presentera mig som telefondöparen snart. Typ:
 - Hej, jag heter Jalle.
 - Var hälsad, Jalle. Jag är Frida. Frida Telefondöparen.
 - :O

Jag har kul. Kram
Frida


Onsdag

Idag va vi på Boda Camp i Oxelösund. Trevligt. Imorron äre kemi hela dagen. Ska man skratta eller gråta?

- Måste vi prata nu eller kan vi bara vara tysta?

Kram
Frida


Vi åt.


Kompis på min axel.

Text framför ditt ansikte

Ja, jag erkänner. Jag älskar Facebook.

En tanke slog mig i natt (tänker alltid som bäst precis innan jag somnar). De som tycker att Facebook är tråkigt har fel vänner. Fel vänner i den bemärkelsen att de inte skriver roliga statusar, kommentarer och lägger upp bilder ect. Ironi, trams och internskämt är också en viktig krydda.
En annan orsak kan ju vara Error 30 (felet sitter 30 cm framför datorskärmen). Rolig jag är!
Å andra sidan kan dessa "tråkiga" vänner vara helt underbart roliga och trevliga irl. Häffa.

Fick lite svårt att avsluta detta för det luktar så mycket blommor här att man tror man är hos en gammal tant. Men kul för mig att jag har rätt vänner :D

Kram
Frida

Värd första dag

Första skoldagen idag. Sirrade ut de stackars små ettorna. De såg skräckslagna ut :) Hängde hos mig med Klara och lite Erika. Jag rullade chokladbollar och Klara tittade på. Såg Superman III från 1983. Fett bra. Vi kom fram till att Superman var snygg men hade fult hår. Chillig dag!

Värt att träna idag. Det regnade och sen kom solen. Det blev en dubbel regnbåge (två regnbågar bredvid varandra). HÄFTIGT!


Typ så här såg det ut! :O

Slänger in en fin låt:


Kram
Frida

Kika in typ där

Daniel Adams-Ray med bästa sommarpratet, klicka typ här.

Markus Krunegård på Sörmlandsleden, klicka typ här.

Tjuvlyssnat på ett café, klicka typ här.

Kram
Frida


Sommarens sista dagar

De sista sommarlovsdagarna har varit ovanligt innehållsrika. Kickoff och Kom Å Se på onsdagen. Övernattning. Lunch på stan och ugnspannkaka. Hyrde film. Black Swan gjorde mig mindfucked och Bieber är kanske bra. Övernattning. Spöregn hela fredagen. Alfapet irl. Fattiga riddare.Trotsade regnet i tygskor. Resultatet blev inomhuspool i högra (eller vänstra) skon. Typ en festival. Stark mat gör en snorig.

Underbart att jag har världens bästa vänner.

Kram
Frida






En hög med vindruvskärnor

Ush!

Ush och fy för taggbuskar som blommar. Det stinker verkligen! Tur att det inte är vår.

Kram
Frida

Nostalgi

Typ En Festival 2009. Lasse är bäst.



Ingen vind kan blåsa omkull oss nu
Radion spelar aldrig våran sång
En idiot som jag


Hihi, söt

Zzz

Tar ígen mig efter några krävande dagar. Sover i soffan i 2 timmar. Sover hela natten och halva dagen. 14 timmar i sträck är nog rekord. Sover 10 timmar och vaknar upp idag. Ganska skönt kan man säga.

Kram
Frida


Linjedomaren är coolast


Moln

Något att titta på en mulen och allmänt slö dag: Hemlig länk

Kram
Frida

Inombords så vändes världen upp och ner

När det inte finns vatten i kranen får vi alla oss en tankeställare. Vi är så sjukt bortskämda. Vi spolar till och med bort vår avföring med rent, drickbart vatten. Vänd världen rätt.

Har jobbat klart för denna sommar. Nu är det en vecka innan skolan börjar och jag ska bara chillar, sova och vara social på heltid.

I torsdags var det match. I fredags var det match. I går var det match. Mycket fotboll, kan man säga. Vi gillar't. Bra resultat blev det också. 3-1 mot Telge (DM final), 0-0 mot Tun (div 3) och 5-2 mot Kisa (div 2). Det rullar på...

Lagfest i Uttervik efter Kisamatchen. J'ättekul men kallt. På vägen hem hittade vi en däckad man i diket. Tur att han hade hunden Bosse. Jag ringde 112 för första gången. Vi gjorde en liten, liten insats för mänskligheten.

Kram
Frida

Maggios ogräslåt

Mätt de sista 20 punkterna i dag. Skönt. Det började bli lite långtråkigt. Och efter att ha svarat nej på frågan "Är samtliga mätpunkter registrerade så att resultatbearbetning kan inledas av SCB?" 199 gånger kunde vi idag svara ja. Jag firade med en chocolate och en choco-milk från kaffemaskinen.
Efter det klippte vi ner träd. Imorgon rensar vi ogräs.

Jag slår vad om att Maggio skrev låten "Finns det en så finns det flera" när hon var ute i trädgården och rensade ogräs.. Det tar liksom aldrig slut!

Kram
Frida


Kram, skylten!

Rutinrutinrutin

Det är tisdag och det regnar massa. Det var på faktiskt på tiden..

Sista jobbveckan nu och har hunnit fått härliga rutiner igen:
- Vaknar 06.20
- Jobbar till 3
- Tränar (om det är mån, tis eller tors)
- Sitter på fejjan under varje ledig stund
- Sover vid 10

Därför ska det blir kul att börja skolan igen:
- RUTINER
- Träffa alla de som man vill träffa men inte har träffat
- Nya spännande kurser med (förhoppningsvis) bra lärare
- Gratis mat
- Dricka varmchoklad

Kram
Frida

Är det...

...bara något jag inbillar mig eller har alla plötsligt blivit bästa vän med mig? Okej, kanske inte bästa vän. Men ändå. Alla, precis alla, jag mött idag var ovanligt glada, trevliga, positiva och pratsamma. Jag blir glad i hjärtat.

Kram till alla
Frida

Fiestdagarna

Festdagarna var kul. Om jag skulle skriva en bok om dagarna skulle den innehålla typ det här:
Jobba till 12. Sara var här. Träffa saknade vänner och se folk jag inte sett på nåt år. Prata hela natten och halva morgonen. Äta överfriterad munk. Strosa runt utan mål. Köpa godis som aldrig tar slut. Sova för lite. Se 3 bra liveband; SHGA, Sahara Hotnights och Melody Club. Äta godis som var surt och jättegott tills man får skavsår i gomen och blöder på tungan. Äta supergod munk med choklad på. Lova bort en munk till den som svarar rätt på gåtan. Karnevalståg. Sitta på statshustrappan, skatebordrampen och en bänk. Varma dagar och kalla nätter som gör det svårt att klä sig bra. Mange, Mange! Se på film, I Am Legend.

En vecka kvar att jobba. Sen är det kickoff inför skolstarten och Typ En Festival. Grymt :)

Kram
Frida


Från tåget som ingen visste fanns.

Hemligt inlägg

Hemlig länk 1

Hemlig länk 2

Det var ett himla tjat, men jag solar i uppmärkssamheten.

Kram
Frida

Torsdagsilska

Dagen var najs. Förutom att tre bilister tutade på oss. Torsdagsilskan har drabbat Nyköping, toppen. 6 dagar, 120 punkter färdiga. 4 dagar, 80 punkter kvar. Det rullar på..

Imorgon börjar Nyköpings Festdagar (om någon mot förmodan missat det). Snäll-Sara kommer hit och det blir väl inte så mycket sova..

Kram
Frida


Så duktiga vi är. Men aj vad det kändes.. Taggbuskar får tummen ner.


Fruktstund

Ett äpple om dagen är bra för magen. De är lätta att ta med sig och tål lite smällar utan att bli oätliga. Föredrar granny smith. Gröna och syrliga. Jag har nog blivit lite rädd för röda äpplen. Tänker alltid att de kan vara mjöliga. Fy för mjöl.
Äpplen i all ära, men inget slår en kylskåpskall banan sisådär på gränsen mellan två dagar. Nattbanan <3

Kram
Frida


Fin låt av fina Enskildingar